You are currently viewing Cel puțin un mort, după ce mai mulți muncitori au fost prinși sub pământ pe un șantier de lângă Biblioteca Națională din București

Cel puțin un mort, după ce mai mulți muncitori au fost prinși sub pământ pe un șantier de lângă Biblioteca Națională din București

Incident dramatic, în București. Mai mulți muncitori străini au fost prinși sub pământ, după ce s-a surpat terenul pe un șantier. Aceștia se aflau la o lucrare în zona Bibliotecii Naționale din centrul orașului. Potrivit unui prim bilanț, una dintre victime, care a fost îngropată total de pământ și pe care medicii au încercat s-o resusciteze, ar fi decedat. Cel puțin un muncitor ar fi încă prins sub malul de pământ surpat și este căutat.

Inspectorul-șef la ITM București, Bujor Constantin, a declarat la Digi24 că primele cercetări la fața locului conduc la concluzia că nu fuseseră luate măsuri pentru stabilizarea pereților șanțului săpat.

Ștefan Dumitrașcu, fost arhitect-șef al Capitalei, a declarat că terenul unde s-a petrecut accidentul este instabil, „profund necoeziv”, făcând parte din fosta zonă inundabilă a Dâmboviței. De aceea, în asemenea situații, trebuie luate măsuri suplimentare de precauție și întărire a pereților unui șanț, în cazul unui șantier pe un astfel de teren. Există prevederi clare în legislație, susține arhitectul.

Pe de altă parte, el a atras atenția că dacă muncitorii sunt străini, s-ar putea ca instructajul privind protecția muncii să fi fost deficitar, din cauza barierelor de limbă.

Conform surselor Digi24, lucrarea aparține Primăriei sectorului 3, care a angajat o firmă pentru a săpa un șanț, pentru construirea unei fundații de susținere a malului, în spatele Bibliotecii Naționale.

AUTOR: F.S.