You are currently viewing Doi salvamari au fost bătuți de turiști, pe plaja din Eforie Nord. Aceștia au ajuns la Spitalul din Constanţa

Doi salvamari au fost bătuți de turiști, pe plaja din Eforie Nord. Aceștia au ajuns la Spitalul din Constanţa

Doi salvamari, de 44 şi 46 de ani, au ajuns la Spitalul Judeţean Constanţa cu plagă la cap, fractură braţ stâng şi umăr dislocat după ce au fost agresaţi de un grup de turişti bucureşteni. Ulterior incidentului, şase turişti din Bucureşti au fost audiaţi de Poliţie pentru agresarea celor doi salvamari pe o plajă din Eforie Nord. Cercetările în cazul incidentului petrecut duminică (1 august) continuă, fără ca vreo persoană să fie pusă deocamdată sub acuzare, relatează Adevărul.

În jurul orei 17.30, poliţiştii constănţeni au fost sesizaţi cu privire la producerea unei altercaţii între mai multe persoane, în staţiunea Eforie Nord. La faţa locului, din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că incidentul s-ar fi produs între un grup de turişti şi salvamari”, a transmis duminică Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa.

În urma bătăii, doi salvamari, în vârstă de de 44 şi de 46 de ani, au ajuns la Spitalul Judeţean Constanţa cu plagă la cap, fractură braţ stâng şi umăr dislocat. Doi turişti au acuzat şi ei dureri şi au fost transportaţi la unitatea medicală pentru îngrijiri.

S-a dat prin staţie o intervenţie pe plajă. Când am ajuns acolo, erau nişte turişti care cu o zi înainte îl înjuraseră pe salvamarul care a trecut cu ATV-ul pe acolo în patrulă. Atunci au plecat de pe plajă ca şi cum toate erau bune, doar că au venit a doua zi puşi pe scandal”, spune Gheorghe Vătămănescu, șeful salvamarilor.

Când am ajuns acolo erau şase persoane care îl fugăreau pe plajă pe colegul meu. Am încercat să intervin, le-am spus să se calmeze, să-mi spună ce i-a deranjat. A sărit pe mine unul, pe la spate, m-a luat de gât, altul a venit din faţă şi m-a lovit în tâmplă şi am căzut. Când mi-am revenit şi am vrut să mă ridic am văzut că urma să mă lovească din nou şi am băgat mâna pentru a mă proteja. Mi-a fracturat antebraţul”, declară Gheorghe Vătămănescu.

Salvamarul nu ştie dacă din cădere sau din altă cauză i-a fost dislocat şi umărul. Indiferent de cauză, cert este că omul a suferit o dublă fractură şi va intra în operaţie.

Alături de şeful salvamarilor din Eforie a venit un alt coleg care a fost lovit de unul dintre agresori cu o sticlă în cap.

Ne-au atacat cu sticle, cu pietre. Oamenii de pe plajă au intervenit, dar după ce am încasat loviturile”, a declarat Vătămănescu.

IPJ Constanţa a deschis o anchetă care în acest moment. Cei şase turişti din Bucureşti au fost audiaţi, la fel şi patru salvamari de pe plaja din Eforie Nord.

Autor: Adrian G.