You are currently viewing Depozitele pentru fructe și legume, soluția pentru agricultorii dâmbovițeni, în opinia președintelui CJD

Depozitele pentru fructe și legume, soluția pentru agricultorii dâmbovițeni, în opinia președintelui CJD

Valea Dâmboviței și zona legumicolă Titu, reprezintă două resurse importante pentru județul Dâmbovița, care au însă nevoie de ajutor. Printre soluțiile pe care președintele Consiliului Județean Dâmbovița spune că le ia în calcul se numără construirea unor depozite în care agricultorii să-și păstreze marfa, în cele mai bune condiții. Problema par a fi însă producătorii, spune Corneliu Ștefan.

Avem o problemă cu producătorii. Eu le-am propus să facem un parteneriat între Consiliul Județean și Asociația de Producători, pentru a face, în zona respectivă, cel puțin, depozite pentru mere, pere. Acolo trebuie un depozit modern pentru producătorii din zona respectivă. Trebuie să facem și în zona de sud a județului, poate două sau trei, în zona Lungulețu, Slobozia Moară, localitățile din zona Titu și încă un depozit, pentru cele din zona Băleni, și acolo avem foarte mulți producători (…) aceste depozite putem să le facem doar pe bani europeni și în parteneriat cu Ministerul Agriculturii”, a explicat președintele CJD.

Stațiile antigrindină sunt un alt proiect luat în considerare, pentru a ajuta agricultorii dâmbovițeni să-și protejeze recoltele, a mai adăugat Corneliu Ștefan.

La Voinești, anul trecut am avut pagube imense. În zona Băleni, la fel, a dat cu piatră. este un proiect necesar pentru zonele pomicole și legumicole. Am discutat cu ministrul Agriculturii, care știe ce face, vine din sistem, este un ministru foarte bun, face acum o evaluare la nivelul țării și vom relua proiectul cu stațiile antigrindină și vom depune un proiect pe fonduri europene”, a mai precizat președintele CJD.

AUTOR: F.S.