You are currently viewing Erdogan: Aderarea Suediei şi Finlandei la NATO ar fi o greșeală
Turkish President Recep Tayyip Erdogan delivers a speech after a signing ceremony with Libyan Government of National Unity Prime Minister at the Presidential Complex in Ankara, on April 12, 2021. / AFP / Adem ALTAN

Erdogan: Aderarea Suediei şi Finlandei la NATO ar fi o greșeală

Aderarea Finlandei și Suediei la NATO ar fi o greșeală, așa cum a fost și cea a Greciei, a declarat, vineri, președintele turc Recep Tayyip Erdogan, citat de Le Figaro.

Urmărim în prezent evoluţiile în legătură cu Suedia şi Finlanda, însă nu avem un aviz pozitiv, deoarece NATO a făcut o eroare în privinţa Greciei anterior, împotriva Turciei„, a declarat preşedintele turc, la ieşirea de la rugăciunea de vineri, la Istanbul.

În plus, ţările scandinave, din păcate, sunt aproape ca nişte case de oaspeţi pentru organizaţiile teroriste„, a adăugat el, invocând PKK, clasată drept organizaţie teroristă de către Turcia, dar şi de către UE şi SUA.

Reacţia Turciei este prima voce discordantă în cadrul NATO în legătură cu perspectiva aderării Finlandei şi Suediei la Alianţa Nord-Atlantică. De la începutul crizei şi apoi de la invazia rusă din Ucraina, Ankara a făcut tot posibilul pentru a menţine relaţii bune cu cele două ţări, de care economia sa depinde puternic.

Editor: Adrian G.