You are currently viewing Vezi prognoza ANM, pentru următoarele două săptămâni

Vezi prognoza ANM, pentru următoarele două săptămâni

Vremea va fi, în general, caldă în limitele specifice ale acestei perioade, pe parcursul următoarelor două săptămâni, iar din perspectivă pluviometrică sunt estimate ploi sub formă de averse de scurtă durată spre finalul lunii mai şi la începutul lunii iunie, relevă prognoza de specialitate, publicată astăzi, de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Astfel, în Muntenia, cea mai mare parte a intervalului va fi caracterizată de vreme caldă, cu temperaturi maxime de 26 – 29 de grade şi minime de 12 – 16 grade, iar în perioada 26 – 27 mai şi, posibil, în jurul datei de 3 iunie va fi chiar călduroasă, în medie cu 30 – 32 de grade la amiază.

Valori termice mai modeste vor fi posibile în zilele de 29 şi 30 mai când, mediat regional, se vor înregistra 22 – 24 de grade ziua şi 9 – 13 grade noaptea. Ploi mai frecvente sunt estimate pentru perioada 29 – 30 mai, în restul timpului fenomene de instabilitate atmosferică fiind posibile pe arii restrânse, astfel că regimul pluviometric al întregului interval de referinţă va fi deficitar.

La munte, vremea va fi caldă în perioada 25 – 27 mai şi, posibil, în jurul datei de 3 iunie, când se vor înregistra maxime termice de până la 24 de grade şi minime de cel mult 14 grade, uşor mai coborâte la altitudini mari. Pentru celelalte zile, este estimat un regim termic apropiat sau chiar uşor sub cel climatologic specific acestei perioade, cu medii ale valorilor diurne de 12 – 18 grade şi ale celor nocturne de 3 – 8 grade. Temporar, mai ales în orele după-amiezelor, se vor semnala averse, mai frecvente şi mai însemnate cantitativ în jurul datei de 26 mai şi, cu probabilitate mare, şi după data de 28 mai. Regimul pluviometric va fi în limitele normale acestei perioade din an.

AUTOR: F.S.