You are currently viewing Numărul cazurilor de Covid este în creștere, în România

Numărul cazurilor de Covid este în creștere, în România

Chiar dacă gândul că pandemia a trecut este reconfortant, asta nu înseamnă că nu se mai semnalează noi îmbolnăviri cu Covid-19, în România. Mai mult decât atât, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, astăzi, într-o conferință de presă, că în ultima săptămână a crescut numărul de cazuri COVID. Din fericire, însă numărul spitalizărilor s-a menținut la un nivel minim.

Am crescut de la 300 la 400 cazuri în medie pe zi. Semnul bun e că nevoia de servicii medicale spitalicești și mai ales de ATI a fost minimală. Sperăm să rămână la fel”, a spus Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a adresat un îndemn ca și pe perioada verii și a vacanțelor, oamenii să se protejeze prin evitarea zonelor foarte aglomerate și utilizarea măștii în interior unde sunt multe persoane.

Alexandru Rafila a mai precizat că extinderea în unele țări din vestul Europei a infecției, atât la persoane vaccinate sau care au trecut prin boală, arată că Omicron și subvariantele sale se transmit foarte ușor și că vaccinul protejează eventual doar împotriva formelor grave de boală, nu și a infectării.

AUTOR: F.S.