You are currently viewing 137 de proiecte depuse de autoritățile dâmbovițene, prin programul Anghel Saligny, vor primi finanțare

137 de proiecte depuse de autoritățile dâmbovițene, prin programul Anghel Saligny, vor primi finanțare

Veste extrem de importantă transmisă, în urmă cu puțin timp de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan. Ministerul Dezvoltării a finalizat lista proiectelor care vor primi finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” în trei județe și sectoarele Capitalei. Printre acestea se numără și județul Dâmbovița, pentru care din totalul celor 161 de solicitări de finanțare depuse, în urma procedurii de alocare au fost propuse spre finanțare 137 de obiective de investiții. Acestea se ridică la o valoare totală de 1,3 miliarde de lei, reprezentând aproximativ 74% din cuantumul tuturor solicitărilor din județ. Procentul este cu mult mai mare decât cele alocate celorlalte două județe și municipiului București.

Consiliul Județean Dâmbovița, 4 proiecte a căror valoare se ridică la 140 000 000 lei
Centura orașului Găești – Drum de legătură pentru creșterea accesibilității în zona urbană a orașului Găești – 80.239.363 lei;
Reabilitare și modernizare DJ 724 Malu cu Flori – Pucheni – 40.932.715 lei;
Modernizare DJ 714 sector Bolboci – Contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului – 9.832.976 lei;
Reabilitare DJ 712A Runcu – Râu Alb – 8.994.947 lei”, anunță Corneliu Ștefan.

La acestea se adaugă 38 de primării din județ pentru care au fost aprobate 40 de proiecte pentru apă și canalizare, în valoare de peste 610 000 000 lei.

Comparativ, în 10 ani de PNDL I și II, au fost semnate contracte de 1,1 miliarde de lei, iar astăzi, prin „Anghel Saligny”, au fost aprobate proiecte de investiții de 1,38 miliarde de lei.

Atragem fonduri, într-o perioadă în care investițiile sunt mai mult decât necesare, fără a mă referi însă doar la creșterea gradului de confort al dâmbovițenilor.

Banii pe care îi aducem în județul Dâmbovița vor crea o reacție în lanț.
Vor fi înființate noi locuri de muncă, iar mediul privat din domeniu, dar și firmele cu activități conexe proiectelor finanțate prin acest program vor fi, la rândul lor, beneficiare ale Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Acest lucru va crește atractivitatea județului nostru și a tuturor comunităților locale, atât din punct de vedere economic, cât și social”, subliniază președintele CJD.

AUTOR: F.S.