You are currently viewing Peste 10 ha de vegetație uscată au ars în județul Giurgiu

Peste 10 ha de vegetație uscată au ars în județul Giurgiu

Aproximativ 8 ha de lan de grâu și 2 ha de vegetație uscată au ars, în această după-amiază, pe terenuri din localitățile Vieru și Grădiștea.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu și Gărzii de Intervenție Colibași, cu o cisternă și o autospecială de stingere.

Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost focul deschis în spații deschise și fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.

Folosirea focului deschis pe terenurile agricole, fără respectarea prevederilor legale și adoptarea tuturor măsurilor necesare pentru prevenirea izbucnirii unui incendiu, este o acțiune periculoasă, atât pentru cetățeni, cât și pentru mediul înconjurător.

Incendiile se pot extinde într-un timp foarte scurt, pot afecta proprietățile, fondul forestier sau, în cele mai grave situații, pot provoca și victime.

Potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este interzisă.

Pentru a evita producerea arderilor necontrolate, facem apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor. Le reamintim faptul că utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă.

Editor: Adrian G.