You are currently viewing Controale în centre comerciale și puncte de desfacere din București, Ilfov și Dâmbovița, efectuate de ANAF și ANSVSA

Controale în centre comerciale și puncte de desfacere din București, Ilfov și Dâmbovița, efectuate de ANAF și ANSVSA

Val de controale, astăzi, în București, Ilfov și Dâmbovița. Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Animalelor verifică activitatea de comercializare en gros a legumelor, fructelor și produselor agroalimentare în 17 centre comerciale și puncte de desfacere, anunță jANSVSA printr-un comunicat.

130 inspectori antifraudă fiscală împreună cu 120 inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor controlează modul în care operatorii economici din cele trei județe respectă legislația specifică.

În timpul controalelor se prelevează probe pentru determinarea prezenței sau a depășirii limitelor admise pentru reziduurile de pesticide. Probele prelevate vor fi analizate în laboratoarele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor din București și Constanța.

Principalele aspecte vizate de acțiunea de control a inspectorilor ANSVSA sunt cele privind cerințele de trasabilitate și procedurile prin care operatorul poate identifica cu exactitate persoana fizică sau juridică de la care s-a aprovizionat și persoana juridică către care a livrat produsele pe care le comercializează”, se arată în comunicatul ANSVSA.

Pentru prevenirea și combaterea fraudei fiscale și vamale, inspectorii antifraudă verifică în detaliu toate etapele ciclului de comercializare angro a legumelor, fructelor și produselor agroalimentare, cu precădere în legătură cu legalitatea achizițiilor intracomunitare și importurilor, corectitudinea actelor de proveniență și de însoțire a produselor și corespondența cu realitatea a facturilor de achiziție și de vânzare.

AUTOR: F.S.