You are currently viewing Daniel Blaga rămâne în USR

Daniel Blaga rămâne în USR

După ce senatorul Dragoș Popescu și-a anunțat ieri plecarea din USR, deputatul Daniel Blaga a venit și el cu anunț. Dâmbovițeanul informează, printr-un mesaj postat pe pagina sa de socializare că nu va părăsi partidul pe listele căruia a fost ales, pentru a  pleca la REPER. Blaga a mai precizat că deși nu se bucură că oameni valoroși pleacă din partid, consideră că nu este deloc întâmplător faptul că o nouă forță politică reformistă se deprinde tocmai din USR.

USR a fost de la început un partid liberal, care a susținut competiția în mediul privat. Un partid reformist care continuă să adere la aceleași valori și principii. Mi se pare firesc astfel ca această competiție să se reflecte și în mediul politic. Românii au așteptat decenii întregi o forță reformistă și o clasă politică formată din profesioniști în adevăratul sens al cuvântului, cu experiență cuantificabilă, cu școli făcute „pe bune” și cu rezultate dovedite în sectorul public și (mai ales) privat. Prin valorile sale democratice, fără legi ale „călușului în gură”, așa cum se practică prin vechi partide, USR și-a asumat nemulțumiri făcute publice și plecări ale unor oameni importanți. Acest lucru însă n-are cum să însemne decât încurajarea unei competiții sănătoase, inovare și, pe termen lung, câștiguri pentru cetățeni.

Firește, îmi pare rău atunci când oameni care au venit aici pentru a construi, aleg să plece. N-am cum însă să nu fiu fair play, urându-le succes! La urma urmei, nu-i deloc o întâmplare faptul că viitoare proiecte reformiste aleg să se clădească de la zero desprinzându-se întocmai din USR. E acest lucru o bucurie pentru partidul din care fac parte? Nu, însă e o certitudine a faptului că doar dintr-o cultură cu adevărat liberală se pot naște proiectele care să pună cetățenii pe primul plan, împrumutând din valorile USR … iar acesta e încă un motiv pentru mine de a rămâne aici și de a continua să construiesc cu gândul la nevoile existente în comunitatea care mi-a oferit încredere”, transmite Daniel Blaga, în mesajul postat.

AUTOR: F.S.