You are currently viewing Recordul ultimilor zece ani, la Evaluarea Națională: 82,3% dintre candidați au luat note peste 5

Recordul ultimilor zece ani, la Evaluarea Națională: 82,3% dintre candidați au luat note peste 5

Record al ultimilor 10 ani, la Evaluarea Națională. Potrivit Ministrului Educației, 82,3% dintre elevii de clasa a VIII-a care au susținut examenul au obținut medii peste 5.

Sorin Cimpeanu a anunțat cu puțin timp înainte de publicarea rezultatelor pe Edu.ro că procentul celor care au luat note peste 5 la examenul de limba română este de 85,9%, în creștere cu 1,9 procente față de anul trecut. La matematică, 77,5% dintre elevi care au susținut anul acesta Evaluarea Națională au luat note de peste 5.

În ceea ce privește rezultatele pe județe, „avem absolut toate județele României cu o medie de peste 5 în proporție de 70%”, a anunțat ministrul. Cele mai slabe rezultate au fost înregistrate la Teleorman, unde 71,8% dintre elevi au luat note peste 5. La polul opus se flă județul Cluj unde 92,7% dintre elevi au promovat. Urmează București și județul Brăila cu 91,6% și 91%.

Ministrul Educației a mai precizat că „slaba calitate a educației din mediul rural rămâne principala problemă (…) Am avut medii sub 5 în mediul rural de 3 ori mai multe decât în mediul urban”.

Rezultatele de la Evaluare Națională au fost publicate pe edu.ro, la scurt timp după ce ministrul Cîmpeanu a prezentat principalele concluzii.

AUTOR: F.S.