You are currently viewing Franţa se confruntă cu un nou val de COVID
People wearing a protective face mask queue at the entrance of the Louvre Pyramid (Pyramide du Louvre) designed by Ieoh Ming Pei, at the Cour Napoleon, in Paris on August 6, 2020.,Image: 550442201, License: Rights-managed, Restrictions: RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY MENTION OF THE ARTIST UPON PUBLICATION - TO ILLUSTRATE THE EVENT AS SPECIFIED IN THE CAPTION, Model Release: no

Franţa se confruntă cu un nou val de COVID

Francezii sunt sfătuiți să poarte din nou măşti sanitare în spaţiile aglomerate, mai ales în transportul public, în contextul în care Franţa se confruntă cu un nou val de cazuri de COVID-19, alimentat de noile variante ale coronavirusului.

Nu spun că măsura ar trebui să fie obligatorie, dar le cer francezilor să poarte masca sanitară în transportul public”, a declarat ministrul francez al Sănătăţii, Brigitte Bourguignon, pentru RTL, adăugând că o astfel de atitudine reprezintă „o datorie civică”. Potrivit oficialului, masca sanitară ar trebui să fie purtată din nou şi în alte spaţii închise, precum la locul de muncă şi în magazine.

Franţa a raportat 17.601 de infectări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, cel mai mare bilanţ zilnic înregistrat după data de 18 aprilie. Bilanţul deceselor asociate COVID-19 a crescut cu 48 în ultimele 24 de ore în Franţa şi a ajuns, astăzi, la 149.406 de victime.

În urmă cu câteva zile, coordonatorul campaniei de vaccinare din Franţa, Alain Fischer, a confirmat că această ţară se află în mijlocul unui nou val de cazuri de COVID-19, la fel ca alte ţări europene, şi că el se pronunţă în favoarea reintroducerii obligativităţii de purtare a măştii sanitare în transportul public.

AUTOR: F.S.