You are currently viewing Un pediatru dâmbovițean semnalează tot mai multe cazuri de alergii alimentare, la bebeluși

Un pediatru dâmbovițean semnalează tot mai multe cazuri de alergii alimentare, la bebeluși

Din ce în ce mai multe cazuri de alergii alimentare la bebeluși sunt semnalate de pediatrul Felix Georgescu. Potrivit medicului, în ultima perioadă, tot mai mulți părinți se prezintă la cabinet cu copii mici și foarte mici, cu simptomatologie specifică reacțiilor alergice.

Printre cauzele identificate de „doctor Felix” se numără diversificarea făcută deficitar, dar și fructele de sezon. De asemenea, alergiile la înțepăturile de insectă sunt prezente în număr mare odată cu anotimpul cald și ploios.

Felix Georgescu atrage atenția că alergiile alimentare pot provoca reacții grave și chiar fatale și trece în revistă cele mai frecvente simptome ale acestora: respirație șuierătoare, probleme respiratorii, tuse, răgușeală, dureri de stomac, vărsături, diaree, mâncărimi și umflături ale ochilor, urticarie, erupție roșie, umflătură, scăderea tensiunii arteriale care poate cauza amețeli sau inconștiență.

După ingestia alergenului, reacția poate apărea după câteva minute sau chiar până la două zile. Simptomele vizibile ale unei reacții alergice vor varia în funcție de copil, de severitatea alergiei și de doza de alergen consumat. O reacție alergică apare ori de câte ori un copil, care are alergie alimentară la un produs, îl consumă. De aceea de fiecare dată când părinții se prezintă la cabinet pentru programul de diversificare încerc să le explic cât mai bine care sunt principalele reguli ale diversificării și cum se introduc alimentele astfel încât bebelușii noștri să fie in siguranță” subliniază pediatrul.

Felix Georgescu atrage atenția că prezentarea la medic este foarte importantă, pentru o bună evaluare, anamneza detaliată și efectuarea de teste specifice.

Alegeți un medic pentru programul de diversificare care să țină cont de introducerea lentă a alimentelor.

Prezentați-vă la consultație în cazul apariției de leziuni cutanate pentru o bună evaluare, diagnostic și tratament”, îndeamnă medicul Felix Georgescu.

AUTOR: F.S.