You are currently viewing ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI A AVUT LOC EDIȚIA A 12-A A CONCURSULUI EPARHIAL DE TOACĂ

ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI A AVUT LOC EDIȚIA A 12-A A CONCURSULUI EPARHIAL DE TOACĂ

Miercuri, 29 iunie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, la Parohia „Mânăstirea Cobia” din Protoieria Găești, s-a desfășurat Concursul Eparhial de Toacă – ediția a 12-a, la care au participat 75 de tineri din Arhiepiscopia Târgoviștei, cu vârste cuprinse între 8 și 15 ani.

La evenimentul găzduit de Pr. paroh Alexandru Mușat, au luat parte: prof. Mariana Luca, baritonul Yuriy Tsiple, dna prof. Florina Mușat, Pr. Valeriu Gheorghe – Protopopul Protoieriei Găești, Pr. prof. Cătălin Ciobanu – coordonatorul activităților catehetice cu tinerii din Protoieria Găești, dl. Marin Manda – Primarul Comunei Cobia, preoți și profesori de Religie din Eparhia noastră, însoțiți de numeroși tineri și de părinții acestora, iar la final, Corul „Pr. Neicu Dumitru”, al Parohiei Răscăieți, coordonat de Pr. Dan Ilie Rușescu și de prof. Florentin Gheorghe, a interpretat fragmente dintr-o serie de pricesne binecunoscute.

Pr. consilier Ionuț Ileana, delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, a transmis mesajul chiriarhal de binecuvântare și a oferit tuturor participanților premii constând în bani, cărți, diplome și alte daruri.

În urma jurizării, primele locuri au fost acordate astfel:

Locul I – Mihai Cosmin Burcea și Locul II – Cătălin Virgil Leca, de la Parohia Răscăieți, Protoieria Găiești.

Locul III – Daniel Bădescu, de la Parohia Sturzeni, Protoieria Târgoviște Nord.

De asemenea, au fost acordate 3 Mențiuni, după cum urmează: Andrei-Cătălin Gheorghe, de la Parohia Colacu, Protoieria Titu; Petru Panal, de la Parohia Dârza, Protoieria Titu; Marius-Cristian Rizea, de la Parohia Broșteni, Protoieria Târgoviște Sud.

Afirmare concretă a preocupării Bisericii străbune față de educație, cultură și tradiții populare, Concursul Eparhial de toacă se organizează anual în Arhiepiscopia Târgoviștei. Câștigătorii locurilor I, II și III, din acest an omagial „al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului”, vor participa la Festivalul Internațional de Toacă și Clopote „Cântecul care zidește”, ediția a XVII-a, organizat de Parohia „Sf. Împărați Constantin și Elena”, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului, în orașul Victoria, jud. Brașov, în zilele de 11 și 12 iulie 2022.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI