You are currently viewing Expoziție despre începuturile turismului montan dâmbovițean, deschisă pe durata The Jazz Cave Festival

Expoziție despre începuturile turismului montan dâmbovițean, deschisă pe durata The Jazz Cave Festival

Pe durata celor trei zile de jazz din cadrul The Jazz Cave Festival, care va avea loc, în Peștera Ialomiței, de astăzi, până pe 3 iulie, va fi deschisă expoziția „Cabana Peștera din Padina Crucii, leagănul turismului românesc de munte”.

Expoziția de fotografie istorică reunește secvențe despre începuturile turismului montan în Munții Bucegi, fiind acordat un spațiu special, pentru Cabana Peștera din Padina Crucii.

Imaginile istorice au fost realizate la sfârșitul secolului al XIX-lea și prima jumătatea a secolului XX de către fotografi celebri: Carl Muschalek, Oscar Adler, Carol Lehmann.

Expoziția este prezentată în premieră publicului larg, astfel că aveți toate motivele să o vizitați în pauzele dintre concerte.

The Jazz Cave Festival se desfășoară, pentru al doilea an consecutiv, în Peștera Ialomiței din Bucegi, în perioada 1 – 3 iulie 2022.

Nume apreciate în plan internațional, cât și pe scenele din România, vor concerta în principala încăpere a Peșterii, un spațiu sacru al civilizațiilor antice și sursă a legendelor românești.

AUTOR: F.S.