You are currently viewing Radu Popa despre Iuda, politica și avortul

Radu Popa despre Iuda, politica și avortul

Pornind de la tulburările și controversele apărute în spațiul public din SUA și de la ecourile create de acestea și în țara noastră, pe tema avortului, deputatul dâmbovițean Radu Popa ia poziție, privind reacțiile oficialilor români. Aceiași mai-mari, fericiți când își pot face capital politic pe seama Bisericii, sunt acum mai neutri decât Elveția, vrând să se asigure că se pot menține într-o poziție confortabilă, din care să nu riște nimic.

„De câteva zile, spațiul public a fost inflamat de subiectul legalizării avortului. Văd miniștrii și politicieni de prim rang cum se chinuie să nu spună ceea ce cred încercând să spună ceea ce cred ei că nu le dăunează. Sunt tot felul de politicieni care, în ultimii 20-30 de ani au fost decorați de Biserica noastră și de alte culte pentru că au știut să fie vrednici de mărire. La fel ca și atunci când s-a mai întâmplat să fie atacat chiar Patriarhul Daniel, acești vrednici au tăcut cu demnitate. Tot felul de capete decorate și premiate au fost suite de diverse Arhiepiscopii, sus, în prepeleacul demnității. De acolo, ei continuă să tacă si azi ca si ieri iar atunci când își fac curaj să se pronunțe au ei grijă să fie ”imparțiali ca tot românul.”
Personal, cred că atunci când faci paradă de

Brâul Maicii Domnului și de toate icoanele pe care le’ai așezat în aria camerei de filmat, atunci nu mai poți să spui că e dreptul fiecărei femei să aleagă ce face cu corpul ei. Desigur, fiind un act medical, fiecare dintre noi suntem liberi să alegem. Dar când vrem să alegem in consens cu Biserica, atunci nu mai putem spune că există altă libertate decât cea dintre coperțile Scripturii. Puțină consecvență nu omoară pe nimeni.

Altfel, sigur, fiecare e liber sa facă ce vrea și să decidă ce face cu libertatea lui, dar zgura ipocriziei ar putea rămâne între dinții zâmbitori ai politicienilor și ai altora care duminica fac paradă cu plecăciunile și cu pioșenia lor iar lunea sunt corecți-politic si “imparțiali ca tot românul.” Vrednic este!„, scrie Radu Popa, pe pagina sa de socializare.

AUTOR: F.S.