You are currently viewing Pompieri din 23 de judeţe, detaşaţi pe litoral

Pompieri din 23 de judeţe, detaşaţi pe litoral

Peste 550 de pompieri din 23 de judeţe ale ţării vor suplimenta, în sezonul estival, efectivele de salvatori, pregătiţi să deruleze acţiuni pe litoralul românesc, anunţă Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Măsurile dispuse la nivelul IGSU sunt menite să asigure gestionarea eficientă a diverselor tipuri de risc şi vizează acoperirea palierelor preventiv şi de intervenţie, prin suplimentarea personalului şi a tehnicii existente la nivelul judeţului Constanţa, cu efective şi mijloace specifice de intervenţie (ambarcaţiuni, ambulanţe SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor, şenilate).

Prima serie de specialişti din unităţile subordonate IGSU a fost detaşată pe litoral, încă din data de 4 iunie, iar echipele de specialişti vor fi schimbate la fiecare două săptămâni şi îşi vor desfăşura activitatea până în luna august.

În zonele unde au fost înregistrate în ultimii ani cele mai multe situaţii de urgenţă, au fost instalate corturi de prim-ajutor. Acestea se găsesc, pe întreaga durată a sezonului estival, pe plajele din Corbu, Mamaia Nord /Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costineşti, Saturn-Venus şi Vama Veche. Corturile sunt dotate cu toate echipamentele necesare acordării măsurilor de prim ajutor: defibrilatoare semi-automate, medicamente, materiale sanitare şi tărgi. Programul de funcţionare al acestora este cuprins în intervalul orar 08.00 – 20.00. Lângă corturi staţionează şenilatele Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, capabile să asigure intervenţia pe plajă, astfel încât paramedicii să poată transporta eventualele victime cât mai rapid la corturile de prim ajutor.

AUTOR: F.S.