You are currently viewing Avertizare meteo, COD PORTOCALIU DE VIJELII ȘI PLOI, ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA!

Avertizare meteo, COD PORTOCALIU DE VIJELII ȘI PLOI, ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA!

COD PORTOCALIU, astăzi 2 iulie, în nordul județului Dâmbovița pentru instabilitate atmosferică accentuată, vijelii puternice și ploi abundente.

Administrația Națională de Meteorologie a prognozat că în zona de munte vor fi vijelii puternice, cu rafale de peste 70…80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35…40 și izolat 50…60 l/mp.

Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Fii pregătit! Consultă ghidurile și află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună, ploi abundente. (https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/)