You are currently viewing La Sibiu începe proiectul „Concerte estivale. Zilele Muzicale Româno-Americane”

La Sibiu începe proiectul „Concerte estivale. Zilele Muzicale Româno-Americane”

În perioada 4-10 iulie sunteți invitați la cea de-a XIX-a ediție a proiectului „Concerte estivale. Zilele Muzicale Româno-Americane”, care se va desfășura la Sibiu.

Evenimentul va avea loc în diferite locații din oraș printre care Piața Mare, Sala Thalia, pe Esplanada Filarmonicii, la Biserica Evanghelică „Sf. Maria” din Piața Huet sau în diverse spații neconvenționale, prin scurtele recitaluri de percuție intitulate „Sibiu Music Stops”.

Programul festivalului este și el unul divers și include concerte educative, ritmuri de jazz, bluess, gospel, swing și cabaret, concerte de orgă, lucrări cunoscute din repertoriul clasic, dar și din cel contemporan, muzică de film, un concert de ethno-jazz de inspirație mediteraneeană, lucrări muzicale inspirate din tradiția sudului Statelor Unite, folclor și multe alte surprize muzicale.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc joi, 7 iulie, la ora 21.00, pe scena din Piața Mare când veți fi purtați într-o călătorie muzicală pe tărâmurile îndepărtate ale Americii de Nord și de Sud alături de Ansamblul Percutissimo. Din repertoriu fac parte lucrări de S. Reich, A. Gomez, R. Filz, R. Peck, M. Schmitt, V. Firth, M. Moleiro, J. Cage, J.A. Montero, M. Rife, J.A. Montero, P. Long și A. Keown.

Accesul la toate evenimentele este liber, în limita locurilor disponibile, cu excepția concertelor educative.

„Concerte estivale. Zilele Muzicale Româno-Americane” este un proiect al Filarmonicii de Stat Sibiu, fiind cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2022.

Editor: Adrian G.