You are currently viewing China suspendă cooperarea cu SUA în anumite domenii, după vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan

China suspendă cooperarea cu SUA în anumite domenii, după vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan

Administraţia de la Beijing a anunţat, vineri, suspendarea cooperării cu Statele Unite în anumite domenii, ca reacţie la vizita efectuată în Taiwan de Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor de la Washington, anunță mediafax.

Ministerul chinez de Externe a transmis Washingtonului că va fi suspendată cooperarea bilaterală în combaterea infracţionalităţii transfrontaliere, în repatrierea imigranţilor clandestini şi în menţinerea siguranţei militare în zonele maritime, conform cotidianului Le Monde.

Anterior, Beijingul a dispus aplicarea de sancţiuni împotriva lui Nancy Pelosi şi a rudelor apropiate, dar nu au fost anunţate detalii despre măsuri.

În paralel, armata chineză continuă cele mai ample exerciţii militare în jurul Taiwanului, organizate pentru afirmarea suveranităţii ca ripostă la vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan.

Vizita a fost o provocare flagrantă din partea Statelor Unite şi a creat un precedent nefericit în relaţiile bilaterale„, a afirmat vineri ministrul chinez de Externe, Wang Yi.

Editor: I.F.A.