You are currently viewing Daniel Blaga, deputat: Ei sunt sus, la putere de 32 de ani în care România s-a dezvoltat în sectorul public cu „viteza melcului”

Daniel Blaga, deputat: Ei sunt sus, la putere de 32 de ani în care România s-a dezvoltat în sectorul public cu „viteza melcului”

Deputatul Daniel Blaga revine cu un comentariu politic acid. De data aceasta, politicianul dâmbovițean își exprimă nemulțumirea pentru felul în care partidul pe care-l reprezintă este acuzat că este „de vină”, pentru toate relele care se petrec în România. Și asta deși, subliniază Blaga, USR-ul a fost doar 8 luni la guvernare, în timp ce „ei”, 32 de ani.

8 luni de încercări și de realizări, în primul rând în zona transporturilor și a digitalizării, în care zi de zi au existat presiuni din partea celor din „garda veche”. Să fim mai „binevoitori” cu clientela lor de partid, să nu accelerăm procesele de modernizare, să „jucăm” așa cum ni se cântă. N-am dorit asta, motiv pentru care am fost îndepărtați.

8 luni versus 32 de ani. De atâta timp sunt „ei” acolo, sus, la putere. 32 de ani în care România s-a dezvoltat în sectorul public cu „viteza melcului” și-n care, rând pe rând, „apropiații” s-au îmbogățit și au avut „ocazia” de a-și pune și prietenii, „pilele” și rudele în funcții care-ar fi trebuit să servească oamenii, nu interesele ascunse de partid. Cu toate astea, delirul PSDNL continuă și astăzi: USR e de vină! Ați auzit-o, o veți mai auzi, de vreme ce oamenii ăștia au arătat deja că scrupulele sunt pentru alții, învățând probabil de la un Pinocchio pe care tot ei l-au construit nu cu atât de mult timp în urmă.

Mă întreb acum atât: USR să fie de vină pentru creșterile alarmante de taxe, pentru politica hiper-inflaționistă, pentru calitatea precară a serviciilor și a educației, pentru prețul aberant la gaz sau carburant sau pentru recesiunea în care ne aflăm deja?”, întreabă Daniel Blaga, deputat USR de Dâmbovița.

AUTOR: F.S.