You are currently viewing Începe Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL

Începe Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL

Începând de luni, 8 august, micuța localitate Sfântu Gheorghe, din Delta Dunării, se animă din nou: Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL, un proiect cultural co-finanţat de Ministerul Culturii, își deschide porțile.
Cea de a XIX-a ediție a festivalului, care are loc în luna august a fiecărui an, se desfășoară până duminică 14 august 2022 și va fi deschisă de „Mariupolis 2”, ultimul film (neterminat) al regizorului lituanian Mantas Kvedaravičius, capturat de armata rusă și ucis în regiunea Mariopol. Documentarul a fost montat în timp record de logodnica regizorului, Hanna Bilobrova, împreună cu producătorii proiectului, pentru a putea fi prezentat la Festivalul de la Cannes.

ANONIMUL 19 cuprinde două competiții de scurtmetraje românești și internaționale. În competiția de scurtmetraj românesc au fost selectate 12 titluri, iar în cea de scurtmetraj internațional, 10 producții.
Selecţia competiţiei de lungmetraje a fost realizată de Ludmila Cvikova, trofeul fiind disputat de cinci filme: „107 Mothers” (Slovacia, Cehia, Ucraina – regizat de Peter Kerekes), „I’m So Sorry” (China – regizat de Zhao Liang, „Mighty Flash” (Spania, regizat de Ainhoa Rodriguez), „Talking About the Weather” (Germania, regizat de Annika Pinske) şi „Zuhal” (Turcia, regizat de Nazli Elif Durlu).
În Secțiunea OFF Anonimul 19 se află 13 producții.
Premiile din competițiile de lung și scurtmetraj sunt acordate în baza votului exprimat de public.
Publicul prezent va beneficia și de proiecții de film de lungmetraj însoțite de întâlniri și dialoguri între cineaști și public.

Editor: I.F.A.