You are currently viewing Vlad Drugă, Garda de Mediu: în ultima perioadă avem din ce în ce mai multe incedii de vegetație uscată

Vlad Drugă, Garda de Mediu: în ultima perioadă avem din ce în ce mai multe incedii de vegetație uscată

Situație îngrijorătoare, la nivelul județului Dâmbovița, pe fondul temperaturilor ridicate și al secetei. Tot mai multe incendii de vegetație se petrec în fiecare zi, iar suprafețele afectate de acestea sunt tot mai mari, așa cum s-a întâmplat în ultimele săptămâni pe Centura Municipiului Târgoviște, la Priseaca, sau la Corbii Mari. Potrivit comisarului șef al Gărzii de Mediu Dâmbovița, au existat zile și cu 15 incendii de vegetație, iar pompierii sunt uneori depășiți de numărul mare de solicitări.

Din păcate, în ultima perioadă avem din ce în ce mai multe incedii de vegetație uscată, avem probleme foarte mari, în zone unde ori a fost recolta strânsă, ori pe marginea drumurilor (…) riscul ca un astfel de incendiu să se extindă spre zonele locuite este foarte mare, de fiecare dată când discutăm de un incendiu de vegetație”, a precizat Vlad Drugă, la Riposta pe Net și Damboviteanul.com.

În condițiile în care inconștiența stă de multe ori la baza acestor incidente, comisarul șef spune că Garda de Mediu Dâmbovița acordă o atenție deosebită prevenției, acțiunilor de informare și conștientizare a populației. Asta cu atât mai mult cu cât în această perioadă, a strângerii recoltelor fenomenul este mult mai des întâlnit, întrucât mulți agricultori consideră că așa este bine să-și igienizeze terenul, prin ardere.

„Principala grijă este să preîntâmpinăm. Am făcut informări către autoritățile locale și către fermieri, să le amintim că este interzisă arderea miriștilor, arderea vegetației uscate, indiferent de moment, de motiv, nu există niciun motiv întemeiat pentru așa ceva (…) trebuie să fim toți mai responsabili”, subliniază Vlad Drugă.

Comisarul șef al Gărzii de Mediu Dâmbovița spune că se bazează în aceste demersuri și pe sprijinul APIA, care potrivit legii ar trebui să suspende subvențiile pentru beneficiarii care au ars vegetația de pe suprafețele cultivate.

AUTOR: F.S.

 

 

AUTOR: F.S.