You are currently viewing Radu Popa, deputat: E tot mai probabil un deficit de gaz, în această iarnă

Radu Popa, deputat: E tot mai probabil un deficit de gaz, în această iarnă

E tot mai probabil un deficit de gaz, în această iarnă, afirmă deputatul dâmbovițean, Radu Popa, în contextul în care doar șase țări au semnat acorduri bilaterale pentru vânzarea la iarnă a gazului stocat în această vară. Aceste înțelegeri sunt total insuficiente, mai spune politicianul, pentru a depăși o tot mai probabilă criză a aprovizionării.

E tot mai probabil un deficit de gaz, in această iarnă, după ce doar șase tări au semnat acorduri bilaterale pentru vânzarea la iarnă a gazului stocat în această vară. Până la această oră, doar șase țări au acorduri bilaterale semnate: Germany si Austria, Estonia si Latvia, si Italy cu Slovenia. Înțelegerile lor acoperă 8 țări, total insuficient pentru a trece cu bine o probabilă criză a aprovizionării.
Săptămâna viitoare voi scrie un comentariu mai amplu în care am să prezint și o posibilă soluție la criza generată de acest model propus de Comisia Europeană și votat cu entuziasm de toate țările UE.
Sau poate, până atunci, unul dintre foștii premieri români, specialist și in Economie și in Energie, va da europenilor din Brăila o soluție pentru deblocarea situației.
Vă reamintesc că Rusia ar putea opri complet fluxurile de gaze către țările UE. În protejarea cetățenilor, CE a convenit pe 26 iulie ca toate țările membre să-și reducă consumul de gaz cu 15% în timpul iernii, pentru a umple depozitul și a elibera combustibil pe care ulterior să-l împartă, în cazul unei crize de aprovizionare”, scrie Radu Popa, pe pagina sa de socializare.

AUTOR: F.S.