You are currently viewing Camera de Comerț Dâmbovița îi învață pe antreprenori ce să facă dacă societatea lor nu mai produce venituri

Camera de Comerț Dâmbovița îi învață pe antreprenori ce să facă dacă societatea lor nu mai produce venituri

Camera de Comerț Dâmbovița îi învață pe antreprenorii aflați în situația neplăcută în care societatea lor nu mai produce venituri care sunt cele mai îndemână variante pentru ei.

Depunerea declarațiilor pe zero
O firmă, chiar dacă nu are activitate economică, are activitate fiscală și trebuie să depună declarațiile (lunare, trimestriale, semestriale sau anuale) la termen, chiar și pe 0 (zero).

Suspendarea activității
Firmele pot suspenda activitatea la Registrul Comerțului, din propria inițiativă, pentru maximum 3 ani, conform Legii nr. 31/1990. Perioada în care sunt declarate inactive este înscrisă ca mențiune în Registrul Comerțului.

Radierea societății
Procesul de lichidare voluntară este cel mai simplu mod de a renunța la o firmă.
Radierea unei firme se face în două etape, prima fiind cea de înregistrare a cererii de dizolvare și lichidare simultană, urmată de etapa cererii de radiere. Aceasta ultimă cerere se va înregistra la Registrul Comerțului, după 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial a Deciziei/Hotărârii AGA de dizolvare și lichidare.

Camera de Comerț Dâmbovița stă la dispoziția celor aflați în această situație, pentru îndrumare specializată cu privire la întocmirea documentației necesare suspendării activității sau radierii societății.

AUTOR: F.S.