You are currently viewing Daniel Blaga: Pasarela de la Găeşti, renovată pe nervii şi banii şoferilor, e din nou ca după bombardament

Daniel Blaga: Pasarela de la Găeşti, renovată pe nervii şi banii şoferilor, e din nou ca după bombardament

La finalul lunii aprilie, cu mare tam-tam, la Găești era inaugurată noua pasarelă, care și înainte de a intra în lucru și pe perioada intervențiilor la care a fost supusă a pus la grea încercare nervii șoferilor din zonă, dar și ai celor aflați în tranzit. După nici 4 luni, șoferii încep deja să se plângă de starea asfaltului și se gândesc cu teamă la ce va face iarna acestei bucăți de drum suspendat și dacă nu cumva se va ajunge din nou la închiderea sa, pentru noi lucrări.

La fața locului s-a deplasat și deputatul de Dâmbovița, Daniel Blaga, care spune că „pasarela parcă nici n-ar fi fost reparată, asfaltul proaspăt turnat este valuri, valuri, s-au format cratere în mai multe locuri, iar şoferii se văd nevoiți să facă manevre periculoase pentru a le evita”.

Pasarela de la Găeşti, renovată cu bani grei, pe nervii şi banii şoferilor, e din nou ca după bombardament
Pasarela de la ieşirea din oraşul Găeşti către Autostrada Bucureşti – Piteşti a devenit, din nou, coşmarul celor care tranzitează această zonă. Asfaltul s-a rupt în mai multe locuri, sunt denivelări peste denivelări, asta în condiţiile în care lucrările de reparaţii şi renovare s-au încheiat de curând şi au costat mulţi, mulţi bani publici.

Şefii judeţului, mai-marii din Ministerul Transporturilor şi greii din PSD – PNL nu au ratat ocazia să se pozeze la marea inaugurare a lucrărilor care i-au chinuit pe şoferi în ultimul an. Şedinţa foto nu pare să fi fost cu noroc în condiţiile în care pasarela e iarăşi la un pas să fie închisă din cauza problemelor apărute.

Am mers la faţa locului să mă conving de cele reclamate de mai mulţi oameni din Găeşti. Nu doar că au avut dreptate, este mai rău decât mă aşteptam – pasarela parcă nici n-ar fi fost reparată, asfaltul proaspăt turnat este valuri, valuri, s-au format cratere în mai multe locuri, iar şoferii se văd nevoiţi să facă manevre periculoase pentru a le evita.

În tot acest timp, Compania Naţională de Drumuri pare că stă şi se uită cu senitătate la acest circ cu repetiţie.
Nu înţeleg de ce nu a cerut constructorului să intervină rapid, încă de la primele probleme apărute şi lasă ca lucrurile să se înrăutăţească de la o zi la alta.

Înţeleg că a dat bine să se pozeze toată floarea cea vestită când asfaltul era ca-n palmă, doar că au apărut bătăturile ca pe maidan, iar acum politicienii de la putere se fac că nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase.

Şoferii care trec zi de zi pasarela speră că nu se va ajunge iarăşi să fie închisă zona şi să se trezească în cozile interminabile, de zeci de minute, în ocolirea pe la calea ferată, aşa cum au aşteptat luni în şir, până când lucrările de reparaţii s-au încheiat cu chiu, cu vai”, scrie Daniel Blaga, deputat USR, pe pagina sa de socializare.

(foto de la redeschiderea pasarelei, după încheierea lucrărilor)

AUTOR: F.S.