You are currently viewing Peste 180 de copii dâmbovițeni beneficiază de atelierele de vară organizate de OvidiuRO

Peste 180 de copii dâmbovițeni beneficiază de atelierele de vară organizate de OvidiuRO

În această vară, aproximativ 1.000 de profesori din învățământul preșcolar și școlar organizează voluntar peste 350 de Ateliere de Vară Șotron, în 40 de județe. Mai mult de 3.500 de copii participă, în lunile iulie și august, la Atelierele de Vară Șotron, un modul educațional organizat an de an de OvidiuRO, încă din 2001, în scopul de a oferi copiilor din comunități defavorizate experiențe de învățare prin joc și explorare.

Anul acesta, accentul s-a pus pe învățarea remedială, în special pentru copiii care încep clasa pregătitoare. Peste 4.500 de cărți ilustrate au fost distribuite în toată țara, dar și materiale didactice precum truse geometrice, riglete, seturi de grafice, jocuri despre eco-obiceiuri, fișe de activități și truse de igienă.

Toate acțiunile din cadrul Atelierelor de Vară Șotron sunt organizate de profesori voluntari, iar cursurile de formare și materialele educaționale sunt puse la dispoziție de OvidiuRO, acestea urmând să rămână în grădinițe, pentru a fi folosite și pe parcursul noului an școlar.

Atelierele de Vară  durează 12 zile, timp de minim trei ore, zilnic și sunt organizate în echipe mixte de educatoare și învățători sau bibliotecari, mediatori, profesori de specialitate, logopezi, consilieri sau chiar studenți, care au lucrat cu grupe de maxim 10 copii.

Atelierele oferă numeroase activități în aer liber, explorare prin joc, lectură, științe, muzică, mișcare, și elemente preluate din pedagogia Montessori – într-o abordare integrată, care îi ajută pe copii să găsească răspunsuri interesante la întrebarea: „Cine sunt eu?”. Obiectivul Atelierelor este de a încuraja cooperarea, de a structura cunoștințele copiilor și, de asemenea, de a le dezvolta curiozitatea și motivația pentru învățare.

Reprezentanții OvidiuRO au precizat pentru Damboviteanul.com că, în județul Dâmbovița, peste 43 profesori au fost implicați în organizarea Atelierelor de Vară Șotron, de care au beneficiat peste 180 de copii. Localitățile în care acestea au avut loc și se desfășoară și pe parcursul lunii august sunt Dârza, Gura Șuții, Ocnița, Drăgăeşti, Pământeni sau Dragomirești.

AUTOR: F.S.