You are currently viewing Dragi locatari ai orașului, curățați natura de plastic

Dragi locatari ai orașului, curățați natura de plastic

Natura se sufocă sub gunoaiele pe care le întâlnim la marginea pădurilor, pe malul râurilor, lângă localități, pe drumurile forestiere sau pe traseele montane ușor accesibile. Plasticul a ajuns „vedeta” deșeurilor și, din păcate, ne întâmpină oriunde am încerca să ne plimbăm și să ne relaxăm.

La noi, în oraș, știm că i-am putea deranja pe vecini. Iar dacă nu, cu siguranță ne vor spune ei. Avizierele blocurilor sunt de multe ori pline de mesajele „prietenoase” ale vecinilor supărați. În schimb, în natură nu ne gândim deloc la cei care o locuiesc. Ce îi deranjează pe ei?

Iată că, acum, LOCATARII PĂDURII, prin vocea organizației WWF (World Wide Fund for Nature), au un mesaj pentru noi, LOCATARII ORAȘULUI:

Ajută locatarii pădurii să aibă Zero Plastic la scara lor! Strânge PET-urile sau alte gunoaie din pădure!

În România, WWF lucrează din anul 2006 pentru protejarea mediului sălbatic din Munții Carpați și din lungul Dunării: arii protejate, păduri, urși bruni, zimbri, Delta Dunării, sturioni. La toate acestea se adaugă stimularea tranziției spre economia verde și un program de educație de mediu adresat tinerilor. Din 2012 până în 2018, WWF-România a evaluat peste 250.000 de hectare de pădure si a securizat peste 41.000 de hectare din cele mai valoroase păduri seculare, din 20 de județe ale țării.