You are currently viewing Aur și bronz pentru România la Campionatele Europene de Canotaj de la Munchen

Aur și bronz pentru România la Campionatele Europene de Canotaj de la Munchen

România a câștigat medalii de aur la Campionatul European de canotaj de la Munchen, în probele de dublu rame feminin și masculin.

România a calificat 9 din cele 11 echipaje ale sale, în finalele pentru medalii la Europenele de la Munchen.

Medalie de aur la canotaj pentru echipajul de dublu rame feminin

Ioana Vrînceanu şi Denisa Tîlvescu au câştigat finala cu timpul de 07 min 34 sec 41/100, fiind urmate de Marea Britanie (07:36.20) şi Olanda (07:39.49).

După performanța reușită la feminin, echipajul de dubu rame masculin a repetat performanța la aceeași probă.

Aur pentru România în proba de dublu rame masculin

Sportivii români Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan au cucerit medaliile de aur în proba masculină de dublu rame, sâmbătă, la Campionatele Europene de canotaj de la Munchen.

Cozmiuc şi Bejan s-au impus cu timpul de 06 min 44 sec 28/100, devansând în finală Marea Britanie (06:46.52) şi Spania (06:49.13).

Bronz în proba de patru rame feminin

România a obţinut medaliile de bronz în proba feminină de rame, prin echipajul alcătuit din Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş, sâmbătă, la Campionatele Europene de canotaj de la Munchen.

Româncele au fost cronometrate cu timpul de 06 min 53 sec 83/100, fiind devansate în finală de Marea Britanie (06:50.92) şi Irlanda (06:52.99).

Tot sâmbătă, echipajul de patru vâsle feminin, compus din Emanuela-Ioana Ciotău, Cristina Drugă, Iulia-Liliana Bălăucă şi Patricia Cireş, a încheiat cursa din Finala B pe locul 2 şi a ocupat poziţia 8 în clasamentul general, notează Agerpres.

Andrei-Sebastian Cornea şi Cristian-Ionuţ Cojocaru au încheiat pe locul 4 semifinala la dublu vâsle masculin şi vor concura în Finala B.

Bronz și pentru echipajul de patru rame masculin

Echipajul masculin de patru rame al României, alcătuit din Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan-Constantin Berariu, Florin Lehaci, a câştigat medalia de bronz, sâmbătă, la Campionatele Europene de canotaj de la Munchen.

Canotorii români au fost înregistraţi cu timpul de 06 min 19 sec 49/100, fiind devansaţi în finală de Marea Britanie (06:15.43) şi Olanda (06:17.69).

Editor: I.F.A.