You are currently viewing Daniel Blaga: Mă supără minciuna și mi-e frică de faptul că 2024 ne va găsi în aceeași situație, cu PSD mizând pe promisiuni și atât

Daniel Blaga: Mă supără minciuna și mi-e frică de faptul că 2024 ne va găsi în aceeași situație, cu PSD mizând pe promisiuni și atât

Daniel Blaga revine cu un comentariu acid la adresa unui membru al cabinetului Ciucă și a PSD-ului, veșnicul inamic. Așa cum ne-a obișnuit deja, unul dintre cei mai vocali politicieni dâmbovițeni din opoziție comentează critic evenimentele ultimelor zile. De această dată este vorba despre realizările, cu care se lăuda ieri ministrul Sănătății, care potrivit lui Blaga sunt de fapt doar proiecte ale USR pe care actualii guvernanți le-au preluat, având ca singur merit faptul că nu le-au abandonat, sau ucis din fașă.

Nu sunt atât de mulți ani de când PSD câștiga alegerile parlamentare, promițând mai multe spitale regionale, rămase ulterior doar pe hârtie. În 2020, USR și-a propus să îndrepte această nedreptate, unul dintre primele proiecte ale lui Vlad Voiculescu, pe atunci ministru al Sănătății, incluzând aceste spitale (încă din 2016), precum și fonduri dedicate din PNRR pentru cabinetele medicilor de familie. Fără vreo promisiune prealabilă, pentru că faptele primează. Concret, nu vorbim ci facem, pentru că de vorbă suntem cu toții sătui.

Ieri, după 8 luni de mandat cu aceleași realizări zero bine cunoscute, actualul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, se lăuda la tv cu… moștenirea lăsată de către USR: proiectele pentru spitalele regionale și cabinetele medicilor de familie, cu ajutorul PNRR (mega-proiectul realizat în principal de către Cristian Ghinea și echipa sa din USR). Nu mă supără faptul că aceste proiecte merg mai departe. Consider că, dincolo de culoarea politică, e important ca România să evolueze în direcția corectă, cu ajutorul investițiilor în primul rând. Mă supără însă minciuna și mi-e și frică de faptul că 2024 ne va găsi în aceeași situație: cu PSD mizând pe promisiuni și atât. Există însă și o parte bună aici, totuși: dacă PSD nu s-ar fi aflat în opoziție în acel moment, la finele lui 2020 și începutul lui 2021, aceste proiecte ar fi fost ucise din fașă. Așa, mai avem totuși oportunitatea de a-i trage de mâneca și de a ne asigura că se asigură că-i urmărim cu atenție. Pentru că România nu-și mai permite astăzi, mai ales după haosul PSDNL din acest an, proiecte doar pe hârtie, pierdute prin sertare”, scrie Blaga, într-o postare, pe pagina sa de socializare.

AUTOR: F.S.