You are currently viewing Invitație emoționantă la lectură, din partea lui Chiru Cătălin Cristea

Invitație emoționantă la lectură, din partea lui Chiru Cătălin Cristea

Cunoscut celor mai mulți dâmbovițeni, ca secretar al Primăriei Municipiului Târgoviște, sau ca subprefect al județului, Chiru Cătălin Cristea surprinde din nou cu o apariție editorială în care își arată o dată în plus talentul de scriitor și fin observator al naturii umane.

După ce a cochetat în mai multe publicații cu jurnalismul și și-a lansat, în luna iunie a anului trecut, un volum cu tabletele publicate în presa locală, Cătălin Chiru își lansează acum, în cadrul Salonului Editorial „Ion Heliade Rădulescu” volumul „Portret în mișcare”, volum ce reunește douăsprezece interviuri cu și despre Eusebiu Platcu, îndrăgit dascăl și cadru didactic bucovinean, stabilit în Vulcana-Băi, judeţul Dâmboviţa.

De ce douăsprezece interviuri? v-ați putea întreba.

Poate pentru că numărul acesta reprezintă perfecțiunea, iar trimiterile la numărul 12 pot fi multiple: de la lunile anului, orele cadranului ceasului sau numărul apostolilor…, însă Chiru-Cătălin Cristea și Eusebiu Platcu au înțeles să dea sens și viață unor idei, controverse, opinii, păreri, fragmente de și din viață, uzitând de această formulă.

Lectura volumului prinde și cuprinde cititorul prin spontaneitate, dezinhibare și, mai ales, prin seva mustindă a evocărilor din viața trăită ca o binecuvântare. Cei care l-au cunoscut pe Eusebiu Platcu vor avea plăcerea să-și împrospăteze amintirile comune, iar cei care nu l-au cunoscut vor putea să descopere un OM cu o personalitate capabilă să însuflețească o generație!

AUTOR: F.S.