You are currently viewing Daniel Blaga, deputat: fiecare român trebuie să scoată și mai mulți bani din buzunar pur și simplu pentru a-și permite să-și păstreze nivelul anterior de trai

Daniel Blaga, deputat: fiecare român trebuie să scoată și mai mulți bani din buzunar pur și simplu pentru a-și permite să-și păstreze nivelul anterior de trai

Toamna începe cu o depreciere a situației economice, în principal pentru persoanele fizice afectate pe de-o parte de scădere puterii de cumpărare, de creștere prețurilor și tarifelor la orice, dar și de scăderea veniturilor. Putem sta însă liniștiți, la adăpost sunt beneficiarii pensiilor speciale, care au crescut, potrivit deputatului Daniel Blaga, „de 160 de ori mai mult decât pensia medie a părinților și a bunicilor noștri, ultima „creștere” fiind de aproape 500 de lei”.

Toamna aceasta debutează cu o inflație și mai mare, cifra oficială, conform INS, fiind de 15.3%. Pe scurt, asta înseamnă că fiecare român trebuie să scoată și mai mulți bani din buzunar pur și simplu pentru a-și permite să-și păstreze nivelul anterior de trai. În tot acest timp în care alimentele esențiale devin (și) mai scumpe (pâinea cu 25%, cartofii cu 54%) și-n care utilitățile cresc de asemenea (gazul cu 70%, electricitatea la rândul ei cu 36%), salariul mediu scade pentru prima dată în multă vreme, pensiile cresc în medie cu doar 3 lei dar… surpriză…pensiile speciale continuă să se bucure de creșteri accelerate.
Ați citit bine, într-un an plin de provocări, PSDNL au crescut pensiile speciale de 160 de ori mai mult decât pensia medie a părinților și a bunicilor noștri, ultima „creștere” fiind de aproape 500 de lei. În plină criză energetică, cu o inflație extrem de periculoasă deja și cu atâtea probleme ce „bat la ușă”, coaliția de guvernare pare în continuare atentă strict la propriile buzunare. Pierderea a aproape 80.000 de locuri de muncă în ultimele 2 luni nu-i interesează. Facturile românilor din sezonul rece nici atât. Soluția simplă a fost deja propusă de către colegii mei: creșterea veniturilor, mai ales cele mici, prin neimpozitarea salariului minim – Zero taxe pe salariul minim, respectiv scăderea cotei TVA pentru energie. Trebuie doar să se dorească. Poate acum, că portofele PSDNL par pline. Măcar acum…” scrie Blaga, pe pagina sa de socializare.

AUTOR: F.S