You are currently viewing Ionel Petre: Tocmai din bursele copiilor v-ați găsit să faceți economie la bugetul de stat?

Ionel Petre: Tocmai din bursele copiilor v-ați găsit să faceți economie la bugetul de stat?

Anunțul că elevii din mediul rural ar rămâne fără burse creează, în continuare, valuri de reacții, în România. „Absolut halucinant” caracterizează Ionel Petre, secretarul general al Partidului Republican din România, nu doar acest demers, dar și motivarea sa și anume faptul că de acest privilegiu se bucurau și unii elevi cu o situație financiară presupus bună, întrucât trăiesc în Pipera.

Motivul pentru care elevii de liceu din rural au rămas fără burse sociale: „Acești bani îi primeau și unii din Pipera, care nu au nevoie de ei”!!!
Aceasta e argumentarea ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. Fără cuvinte!
Eliminarea bursei sociale pentru elevii de liceu din mediul rural care sunt școlarizați într-o altă localitate era în cuantum de 200 de lei lunar, era acordată fără a fi condiționată de venitul net al familiei.
Acum, prin ordinul ministrului ea a fost eliminată, fără a fi anunțată în prealabil sau dezbătută public.
Să lași mii de copii din mediul rural fără burse doar pentru că ar fi niște copii în Pipera care primesc și ei aceste burse…este absolut șocant.
Acesta e nivelul celor care conduc educația azi în România.
Să generalizezi la nivel național o situație individuală, arată cât de slabă este actuala guvernare și cât de catastrofal e ministrul Cîmpeanu.
Tocmai din bursele copiilor v-ați găsit să faceți economie la bugetul de stat?
Cum rămâne cu discursurile voastre pompoase de la începutul anului școlar când spuneați că educația e o prioritate și că elevii trebuie să fie în centrul sistemului de învățământ? Ați uitat așa rapid???”, întreabă retoric Ionel Petre, într-o postare publicată pe pagina sa de socializare.

AUTOR: F.S.