You are currently viewing Indianul Gautam Adani a urcat pe locul 2 în Topul miliardarilor lumii

Indianul Gautam Adani a urcat pe locul 2 în Topul miliardarilor lumii

Magnatul indian Gautam Adani, fondatorul Adani Group, printre cele mai mari conglomerate din lume, a devenit a doua cea mai bogată persoană din lume, fiind depășit la acest moment în clasamentul global doar de șeful Tesla, Elon Musk.
Adani, care a început anul pe locul 14 în Indexul Miliardarilor calculat de Bloomberg, are acum o avere estimată la 146,9 miliarde de dolari, după ce acțiunile Adani Enterprises, compania-fanion a grupului care-i poartă numele, au urcat la un nou nivel record. Adani a făcut schimb de locuri cu Jeff Bezos, a cărui avere pe hârtie a scăzut cu circa 4 miliarde de dolari în prima parte a zilei vineri, până la 145,8 miliarde de dolari, pe fondul deprecierii acțiunilor Amazon cu 3%.
Rocada poate fi temporară și depinde în mare măsură de evoluția prețului acțiunilor Amazon.

Elon Musk rămâne lider detașat în topul miliardarilor, cu o avere estimată la 260 miliarde de dolari. Adani a devenit cea mai bogată persoană din Asia în februarie, iar în ultimele luni i-a depășit în clasament pe Bill Gates și pe Bernard Arnault, principalul acționar al celui mai mare retailer de bunuri de lux, LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton.

Editor: I.F.A.