You are currently viewing Ionel Petre vorbește despre viitorul sumbru prefigurat pentru românii cu rate calculate în funcție de IRCC

Ionel Petre vorbește despre viitorul sumbru prefigurat pentru românii cu rate calculate în funcție de IRCC

Românii care au credite legate de indicele IRCC (indicele de referință pentru creditele consumatorilor) vor plăti rate duble anul viitor, comparativ cu acest an, au anunțat reprezentanţii Coface România, unul dintre liderii in domeniul asigurărilor de credit si de servicii complementare in managementul riscului. Asta în condițiile în care finanțiștii români sfătuiau populația să aleagă această variantă, care se va dovedi mai profitabilă pe termen lung. Unii au și făcut asta, iar acum află cât de sumbre sunt previziunile pentru viitor.

Toată vara ne-au spus mai marii „specialiști” ai guvernării că românii cu rate la bănci ar trebui să renunțe la creditele ce sunt legate de ROBOR și să treacă la IRCC. Păreau că vor binele românilor (în sfârșit) și nu al băncilor.
Iată însă că cei de la COFACE dau cărțile pe față și prevăd un viitor sumbru pentru cei care au făcut această mutare: rate duble anul viitor!

In concluzie, toată propaganda cu mutat de la ROBOR la IRCC a fost doar furtună într-un pahar cu apă. Până la urmă, băncile își vor păstra profiturile uriașe de anul acesta și pe viitor”, scrie Ionel Petre, secretarul Partidului Rpublican din România, pe pagina sa de socializare.

AUTOR: F.S.