You are currently viewing Ovidiu Cîmpean, secretar de stat, la Târgoviște: „avem, pentru perioada 2021-2027, pentru Sud Muntenia, o alocare de peste 1.3 miliarde de euro, din fonduri europene”

Ovidiu Cîmpean, secretar de stat, la Târgoviște: „avem, pentru perioada 2021-2027, pentru Sud Muntenia, o alocare de peste 1.3 miliarde de euro, din fonduri europene”

Ovidiu Cîmpean, secretar de stat, în cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, este prezent, astăzi, în județul Dâmbovița, unde se va întâlni cu primarii liberali. Ministrul va purta discuții privind proiectele aflate în derulare prin Programul Operațional Regional, dar și în legătură cu viitoarea perioadă de finanțare, care trebuie deja pregătiră, după cum spune oficialul.

„În acest moment, suntem pe ultima fază de absorbție a fondurilor europene pe programele financiare din fonduri europene, pe perioada 2014-2020. Toate cheltuielile vor fi eligibile doar până în decembrie 2023, prin urmare voi verifica și două proiecte din fonduri europene finanțate prin POR, pentru a vedea și stadiul acestor proiecte, în comunele și orașele din județul Dâmboviț,a și sigur, extrem de important este acest dialog între guvern și autoritățile locale, pentru a pregăti următoarea perioadă de finanțare din fonduri europene”, a precizat secretarul de stat, în cadrul conferinței de presă a PNL Dâmbovița, de astăzi.

Dezvoltarea regională, a comunităților locale va primi fonduri substanțial mai mari decât în perioada care a trecut, a mai precizat Cîmpean, adăugând că, în exercițiul financiar viitor, POR va avea o alocare istorică, din acest punct de vedere.

Este pentru prima dată împărțit în 8 regiuni, care sunt autorități de management, la nivelul fiecărei regiuni, deci avem de-a face și cu o descentralizare a deciziei, cu privire la finanțarea din fonduri europene. Față de o alocare de 870 de milioane de euro, în perioada care tocmai s-a încheiat, avem, pentru perioada 2021-2027, pentru Sud Muntenia, o alocare de peste 1,3 miliarde de euro din fonduri europene și cred că este foarte important să pregătim încă de pe acum proiectele care vor fi finanțate”, a subliniat Ovidiu Cîmpean.

AUTOR: F.S.