You are currently viewing Hidroelectrica a ajuns la 300.000 de clienți casnici de energie electrică

Hidroelectrica a ajuns la 300.000 de clienți casnici de energie electrică

Hidroelectrica a ajuns să aibă 300.000 de clienți casnici de energie electrică, din cauza faptului că are cel mai mic preț din piață pe care speră să-l poată mențină, a declarat, azi, la Parlament, directorul companiei, Bogdan Badea.

Compania a ajuns să primească, în această lună, 5.000 de cereri pe zi de la consumatori casnici care doresc să devină clienți ai companiei. Hidroelectrica spune că nu va refuza nicio cerere furnizare de energie electrică venită din zona consumatorilor casnici “societatea având capacitatea necesară pentru acoperirea angajamentelor asumate și pentru preluarea contractelor viitoare”.

Hidroelectrica are, de multă vreme, cel mai mic preț de furnizare către clienții persoane fizice, de circa 0,25 lei/kWh pentru energia activă, menținut la acest nivel în ciuda creșterii explozive a pețurilor din piața de energie.

Oferta este valabilă pentru toți clienții persoane fizice până la finalul anului, iar contracele sunt încheiate pe un an, perioadă în care prețul rămâne fix.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică al țării, are o producție mai redusă de energie electrică în acest an, din cauza secetei. În primele șase luni ale anului, compania a produs doar 7,18 TWh de energie electrică, cu circa 3 TWh, sau 29% mai puțin decât în primele șase luni din 2021.

Hidroelectrica operează un număr de 209 centrale, cu o putere instalată totală de 6.482 MW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea. Pentru acest an, compania și-a bugetat venituri totale de circa 7,4 miliarde de lei, la un profit de circa 3 miliarde, care va fi cu siguranță depășit. La șase luni, a avut un profit net de 2,6 miliarde de lei.

Editor: I.F.A.