You are currently viewing Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României: ceea ce se întâmplă la Dâmbovița este de admirat

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României: ceea ce se întâmplă la Dâmbovița este de admirat

Camera de Comerț Dâmbovița găzduiește, astăzi, Întâlnirea de lucru a Camerelor de Comerț din Regiunea Sud-Muntenia. Cu acest prilej, la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, a avut loc o conferința de presă susținută de Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, și Valentin Calcan, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița. La întâlnirea cu presa au fost prezenți și președinții celorlalte camere de comerț și industrie ale județelor ce fac parte din regiunea Sud Muntenia.

Evenimentul s-a concentrat pe identificarea celor mai bune soluții, pe termen mediu și lung, pentru rezolvarea problemelor reale din mediului antreprenorial românesc, însă președintele Camerei de Comerț Dâmbovița a subliniat și  importanța conclucrării între instituțiile din regiune, în sprijinul mediul economic.

„Interesul nostru este de a găsi cele mai bune căi, astfel încât să dezvoltăm sistemul cameral și să putem promova cât mai bine antreprenorul și companiile, pentru că ăsta este rolul nostru. Să putem sprijini fiecare firmă, fiecare investitor, până la urmă pentru binele fiecărui cetățean în parte. Eu cred că este important să avem o colaborare cât mai bună în regiunea noastră și să încercăm să ne ajutăm pe cât posibil, în momentul în care oportunități de afaceri ce nu pot fi realizate neapărat în județul fiecăruia. Dacă cunoaștem oportunitățile fiecărui județ în parte, nu poate fi decât în beneficiul tuturor (…) trebuie să existe o astfel de apropiere și buna practică pe care, cel puțin noi, Camera de Comerț Dâmbovița, o avem prin parteneriat cu Consiliul Județean, cu Prefectura, cu primăria municipiului, cred că pot fi o bună practică și pentru celelalte camere județene”, a subliniat, în intervenția sa, Valentin Calcan, președintele CCIA Dâmbovița.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României a felicitat autoritățile dâmbovițene pentru modul exemplar în care cooperează, precizând că nu în multe județe a văzut această colaborare între reprezentanții mediului de afaceri și administrația locală și județeană, de prea multe ori influențate de factorul politic.

Nu în multe locuri din țară, în multe județe, am văzut acest parteneriat real, între cameră de comerț, președinte de Consiliu Județean, Prefectură și primarul reședinței de județ. Nu se întâmplă peste tot, din păcate. Este o realitate cu care ne confruntăm, sunt anumozități, curente politice, iar ceea ce se întâmplă la Dâmbovița este de admirat”, a subliniat Mihai Daraban.

AUTOR: F.S.