You are currently viewing Au debutat lucrările de reabilitare a străzilor din cartierul Prepeleac

Au debutat lucrările de reabilitare a străzilor din cartierul Prepeleac

Modernizarea infrastructurii municipiului Târgoviște continuă, în ritm accelerat. Primarul, Cristian Stan, anunță că au debutat lucrările de reabilitare a străzilor din cartierul Prepeleac, prima stradă abordată fiind Ion Neculce. Potrivit edilului, intervențiile vizează refacerea terasamentului, turnarea a 2 straturi de asfalt, preluarea apelor pluviale, dar și realizarea trotuarelor, a spațiilor verzi sau a marcajelor rutiere. Valoarea totală a investiției este de 3.721.677,17 lei, iar durata de execuție nu va depăși 6 luni, precizează edilul târgoviștean.

Cristian Stan reamintește că programul de reabilitare a străzilor din municipiu, aflat în plină desfășurare, vizează zeci de artere rutiere.

„17 străzi cu o lungime de peste 12 km, vor fi reabilitate și modernizate în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”!

Bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor, Costache Olăreanu vor face obiectul unor ample lucrări de reabilitare și modernizare, intervenții care vor viza atât partea carosabilă, cât și trotuarele.

Cererea de finanțare a fost deja aprobată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, valoarea cumulată a intervențiilor depășind 42.000.000 lei.

Durata de execuție nu va depăși 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor, iar în perioada imediat următoare va fi lansată licitația de execuție.

Dacă acestor investiții le adaugăm și lucrările care au în vedere străzile Pădurii, Plantelor (realizate) și Liniștei, investiția care vizează modernizarea și reabilitarea străzii Calea București, realizată în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița, dar și lucrările de reabilitare care au vizat bulevardul Regele Carol, bulevardul Mircea cel Bătrân, străzile Lt. Stancu Ion, Gării sau lucrările în derulare la pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom, avem imaginea unei strategii bine articulate de modernizare a infrastructurii stradale a orașului nostru.

În plus, în perioada următoare va fi demarată licitația publică de execuție aferentă proiectului care vizează reabilitarea străzilor Nicolae Dobrin, Crizantemei, Profesor Cornel Popa (tronsonul de legatură cu Centura), Regele Carol I (ramura adiacentă), Regele Carol I (tronsonul de legatură cu I.C. Brătianu), Oituz, Vidin, Teilor (completare), Apusului, Prisecii (completare), Calea Câmpulung (nr. 178), Înfrățirii (completare), Lămâiței, în lungime de 2925 ml”, explică primarul orașului Târgoviște, Cristian Stan.

AUTOR: F.S.