You are currently viewing Au fost depuse 23 de oferte pentru construcția celor trei loturi ale Autostrăzii Bacău – Pașcani

Au fost depuse 23 de oferte pentru construcția celor trei loturi ale Autostrăzii Bacău – Pașcani

Ministrul Transporturilor,  Sorin Grindeanu, a anunțat miercuri că au fost depuse 23 de oferte pentru construcția celor trei loturi ale Autostrăzii Bacău – Pașcani (77,39 km).

Pentru Lotul 1(Săucesti-Trifești), care are o lungime de 30,3 km și o valoare de construcție estimată la 2,04 miliarde de lei (fără TVA), au depus oferte 7 constructori și Asocieri din Romania, Turcia și Ucraina.

Pentru Lotul 2 (Trifești-Gherăești) -cu o lungime de 18,99 km și o valoare estimată de 1,60 miliarde de lei (fără TVA)- au depus oferte 8 constructori și asocieri din România, Turcia și Ucraina.

Pentru Lotul 3 (Mircești -Pașcani)- cu o lungime de 28.09 km și o valoare estimată de 2,21 miliarde de lei (fără TVA)- au depus oferte 8 constructori și Asocieri din România, Turcia și Ucraina.

Construcția acestei autostrăzi este finanțată prin PNRR și are o valoare totală estimată la 5,85 miliarde de lei (fără TVA).

Perioada de execuție prevăzută în contract este de 30 de luni.

Pe întreaga autostradă urmează să fie construite:
– 112 Poduri,Pasaje, viaducte și structuri casetate
– 9 Noduri rutiere
– 4 (2 pe sens) Parcări securizate
– 50 Spații de servicii prevăzute inclusiv cu zone pentru încărcarea autovehiculelor electrice,
– un Centru de Întreținere și Coordonare care va avea și rol monitorizare și informare.

Pe întreaga lungime a autostrăzii vor fi plantate 140 de hectare de perdele forestiere cu rol anti-înzăpezire.

Editor: I.F.A.