You are currently viewing Daniel Blaga, despre creșterea salariilor demnitarilor: cei mai mulți parlamentari sunt „rupți de lume” și au un minim interes pentru comunitate

Daniel Blaga, despre creșterea salariilor demnitarilor: cei mai mulți parlamentari sunt „rupți de lume” și au un minim interes pentru comunitate

Senatorii au votat, ieri, cu 91 de voturi pentru, 22 împotrivă şi 4 abţineri, un proiect de ordonanţă în care au fost introduse două amendamente UDMR care prevăd majorări salariale ale parlamentarilor şi primarilor. Practic, indemnizațiile președintelui, miniștrilor, parlamentarilor, primarilor, președinților de consilii județene și locale precum și ale funcționarilor publici care îi deservesc pe aceștia ar urma să crească cu 25%. Pe amendamentul introdus un parlamentar va beneficia de o majorare cu 2000 de lei a salariul brut.

Potrivit deputatului Daniel Blaga, ales pe listele USR, partid care a votat împotriva propunerii, acest vot dovedește că cei mai mulți parlamentari sunt „rupți de lume” și au un minim interes, pentru comunitate.

„În lunile în care oamenii de rând își fac griji pentru facturile tot mai mari care-i așteaptă și-n care inflația aduce după sine o putere de cumpărare mai mică, aleșii din Parlament aleg să voteze salarii mai mari…pentru ei!

Mi s-a părut de-a dreptul ireală propunerea iar șocul modului în care s-a votat relevă faptul că cei mai mulți dintre parlamentari nu doar că sunt literalmente „rupți de lume” dar și că interesul lor pentru comunitate e minim.

Graficul votului e grăitor: USR a fost singurul partid care a votat împotriva adâncirii prăpastiei între Parlament și cetățeni. Și vom face tot ceea ce ne stă în putere pentru ca acest proiect să nu vadă lumina zilei. Suntem aici să servim, nu să primim privilegii necuvenite. Rămâne doar ca mass media și societatea civilă să le spună asta și celor de la PSDNL, UDMR și AUR”, scrie Blaga, pe pagina sa de socializare.

AUTOR: F.S.