You are currently viewing Debitul Dunării este în creștere

Debitul Dunării este în creștere

Conform buletinului hidrologic informativ elaborat de către specialiștii de la Centrul Național de Prognoze Hidrologice, debitul Dunării la intrarea în țară în secțiunea Baziaș va fi în creștere, având valoarea de 3500 m3/s, sub media multianuală a lunii septembrie (3800 m3/s).

În aval de Porțile de Fier, debitele vor fi în creştere pe sectorul Gruia – Vadu Oii şi staționare pe sectorul Brăila – Tulcea.

În ceea ce privește râurile interioare, debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Argeş, Ialomița, Bârlad, bazinul mijlociu și inferior al Prutului și cele din Dobrogea, unde vor fi relativ staționare.

De asemenea, pe cursul inferior al Mureşului, în aval de stația hidrometrică Radna, debitele vor fi în creștere, ca urmare a propagării.

Menționăm că sunt posibile ușoare creșteri de niveluri și debite pe unele râuri mici aferente zonelor de deal și munte din nordul și centrul țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării, însă, nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Editor: I.F.A.