You are currently viewing Gabriel Plăiașu: parlamentarii Forța Dreptei au depus amendamente la Ordonanța de Urgență a Guvernului, privind schema de plafonare a prețurilor la energie

Gabriel Plăiașu: parlamentarii Forța Dreptei au depus amendamente la Ordonanța de Urgență a Guvernului, privind schema de plafonare a prețurilor la energie

„Pentru a veni în sprijinul românilor afectați de creșterea prețurilor și de incompetența guvernului PSD-PNL, parlamentarii Forța Dreptei au depus amendamente la Ordonanța de Urgență a Guvernului, privind schema de plafonare a prețurilor la energie”, anunță deputatul dâmbovițean Gabriel Plăiașu.

Printre porpunerile formațiunii politice se numără menținerea plafonului de 300 kWh pentru acordarea prețului de 0.8 lei/kWh, iar pentru consumatorii ce depășesc acest plafon, prețul pieței să se aplice doar la diferența peste 300 kWh, nu pentru întreg consumul și eliminarea din calculul tarifului final al certificatelor verzi și a bonusului de cogenerare.

„Parlamentarii Forța Dreptei au amendat modul pervers de calcul pentru aplicarea plafonării, care este raportat la consumul din anul 2021. Propunem un mod de calcul raportat la o medie a consumului pe anul în curs.

După intense dialoguri purtate cu cei implicați direct, parlamentarii FORȚA DREPTEI au inclus un amendament care prevede introducerea bisericilor, cluburilor sportive și bazinelor de înot în lista instituțiilor beneficiare de pe urma schemelor de plafonare a prețului la energie.

Toate aceste amendamente, depuse cu toată buna credință de către parlamentarii FORȚA DREPTEI, se află în prezent în Comisia pentru Energie din Senatul României, în așteptarea dezbaterii.

FORȚA DREPTEI solicită majorității PSD-PNL convocarea de urgență a Comisiilor raportoare ale Parlamentului pentru a veni mai repede în sprijinul românilor”, subliniază Gabriel Plăiașu.

AUTOR: F.S.