You are currently viewing Grindeanu, prezent la deschiderea lucrărilor celui de al 16-lea Congres al Asociației Profesionale de Drumuri și Poduri

Grindeanu, prezent la deschiderea lucrărilor celui de al 16-lea Congres al Asociației Profesionale de Drumuri și Poduri

Ministrul Sorin Grindeanu a participat astăzi la deschiderea lucrărilor celui de al 16-lea Congres al Asociație Profesionale de Drumuri și Poduri, unde sunt prezenți profesioniști în domeniu, oameni care contribuie de ani de zile la dezvoltarea și modernizarea infrastructurii din România.

,,Inginerii români sunt recunoscuți pentru rezultatele în infrastructură, iar două exemple sunt emblematice : Transfăgărășan și Transalpina. Mă bazez pe ei și pentru următoarea provocare pe care o avem: unirea tuturor Regiunilor istorice românești prin infrastructura rutieră de mare viteză,” a precizat ministrul Transporturilor.

,,Autostrada Moldovei (A7), Autostrada Unirii (A8), Autostrada Sibiu-Pitești (A1) și secțiunea cu tuneluri de pe lotul autostrăzii Lugoj-Deva (A1) sunt doar câteva repere ale acestui obiectiv extrem de important pentru economia României. Avem deja evoluții remarcabile pentru aceste obiective. Pe secțiunea A7 de la Ploiești la Pașcani, finanțată prin PNRR, avem acum 4 contracte semnate iar pe 2 loturi au început deja lucrările. Alte 3 contracte se apropie de semnare, iar 6 loturi sunt în procedură de licitație. Pentru A8, anul acesta vor fi lansate în licitație contractele pentru construcția secțiunilor din capete, finanțate prin PNRR. Pentru autostrada Sibiu-Pitești avem semnate toate contractele, inclusiv cele pentru construcția secțiunilor care traversează Carpații. Iar pentru autostrada Lugoj-Deva vom desemna astăzi constructorul secțiunii cu ecoducte, mult așteptată de toți„, a completat Grindeanu expunerea sa cu privire la proiectele existente.

Editor: I.F.A.