You are currently viewing Nicolae Dragodănescu, lider sindical: Greviștii de la Quadra Invest au primit acasă decizii de suspendare ale contractelor de muncă, cu scopul de a crea presiune

Nicolae Dragodănescu, lider sindical: Greviștii de la Quadra Invest au primit acasă decizii de suspendare ale contractelor de muncă, cu scopul de a crea presiune

Greva generală a sindicaliștilor de la Quadra Invest continuă și se prefigurează că va depăși termenul de o lună, când va începe să se resimtă lipsa de activitate, la nivelul societății. În acest context, protestatarii se pare că au primit acasă, din partea societății deciziile de suspendare ale contractelor de muncă. O acțiune făcută cu scopul de a crea presiune, spune liderul sindical Nicolae Dragodănescu. Acesta subliniază că „pe durata grevei, Contractul Individual de Muncă se suspendă de drept, conform legii. Adică raportul de munca se păstrează însa salariații nu muncesc și societatea nu-i plătește.”

Dacă conducerea societății ar fi acceptat revendicările salariaților, atunci sindicatul si-ar fi dat acordul sa se aplice prevederile OUG 132/2020, care permite societății sa plătească cu minim 75% din bani de la bugetul de stat, salariații care nu au de muncă in această perioadă și sa păstreze la munca doar salariații de care are neapărată nevoie. Era o măsură inteligentă, care se putea aplica pana la finalul anului 2022!

Conducerea societății a ales sa păstreze salariații care nu erau neapărat necesari în această perioadă, să continue producția cu ei și să rămână indiferentă la doleanțele salariaților care au întrat în grevă!

Dacă vom semna contractul colectiv de muncă cu respectarea revendicărilor salariaților aflați în grevă, Sindicatul Valahia își va da acordul pentru aplicarea OUG 130/2020 și vom putea recupera rapid întârzierile generate de grevă.

Sindicatul Valahia nu si-a dat acordul pentru aplicarea OUG 130/2020 doar pentru salariatii care nu fac grevă și nu si-l va da niciodată !

Dialogul social făcut cu bună credință rezolva întotdeauna situațiile de criză! Sindicatul Valahia este deschis la dialog și apreciază că societatea încă mai poate aplica prevederile OUG 130/2020, dacă se va încheia Contractul colectiv de muncă si greva va înceta.

Prezenta la grevă pentru săptămâna următoare se fa face vineri 23 septembrie la orele 10.00”, anunță Nicolae Dragodanescu.

AUTOR: F.S.