You are currently viewing Radu Popa: pentru jumătate din luna decembrie, în România, nu există energie pentru consumatorii casnici

Radu Popa: pentru jumătate din luna decembrie, în România, nu există energie pentru consumatorii casnici

Semnal de alarmă tras de parlamentarul social-democrat, Radu Popa. Deputatul a declarat, astăzi, la DC News că pentru, jumătate din luna decembrie, în România, nu există energie pentru consumatorii casnici. Asta deoarece energia a fost vândută în avans la prețuri mari, iar acum vânzarea s-ar putea face la tarifele plafonate de stat, mult sub preț.

Astăzi suntem pe 22 septembrie. Vă spun o bombă acum, nu spune nimeni în România, pentru că nu e bine să spunem, e bine să stăm cu gunoiul sub preș, nu cumva să vadă cineva că este mizerie în casă. Azi, 22 septembrie 2022, pentru jumătate din luna decembrie, în România, nu există energie pentru consumatorii casnici (…) De ce? Pentru că energia este vândută în avans, pentru că am pus un preț plafonat de 1300 lei MW la furnizare. Energia a fost cumpărată cu prețurile din piață, mult peste 1300! L-am închis pe trader, în sensul că le-am luat sută la sută dacă ei vând în afară și le-am dat 2 la sută dacă vând în interior(…) apariția peste noapte a unei ordonanțe care plafonează prețul la producători sperie investitorul”, a declarat deputatul, în cadrul interviului acordat DC News.

AUTOR: F.S.