You are currently viewing Topul aeroporturilor cu cele mai mari întârzieri și anulări

Topul aeroporturilor cu cele mai mari întârzieri și anulări

După o vară în care întârzierile sau anulările zborurilor comerciale au atins un nivel nemaiîntâlnit, iată care sau fost aeroporturile cu cele mai mari deficiențe la capitolul punctualitate în perioada 27 mai – 5 septembrie.
Campioana absolută la întârzieri a fost Canada, unde aproape jumătate dintre zborurile de pe principalele aeroporturi ale țării, Toronto Pearson și Montreal – Trudeau, au fost amânate. Cât despre aeroportul din Vancouver, aici 30% din zboruri au suferit întârzieri.
În Europa, grevele personalului companiilor aeriene au dat peste cap planurile de călătorie, iar procentul întârzierilor a fost proporțional cu mărimea aeroportului: Frankfurt, Londra și Paris au fost nodurile aeriene cele mai afectate.
Dar iată cum arată topul aeroporturilor cu cele mai mari procente de zboruri întârziate în perioada 27 mai – 5 septembrie, așa cum a fost el alcătuit de website-ul FlightAware, specializat în supravegherea traficului aerian:

1. Aeroportul Internațional Toronto Pearson: 51,9%
2. Aeroportul Internațional Montreal – Trudeau: 47,8%
3. Aeroportul Internațional Frankfurt: 44,5%
4. Aeroportul Humberto Delgado (Lisabona): 43%
5. Aeroportul Gatwick, Londra: 42%
6. Aeroportul Charles de Gaulle, Paris: 41,6%
7. Aeroportul Internațional din Munchen: 40,1%
8. Aeroportul din Manchester: 39%
9. Aeroportul Internațional din Atena: 38,5%
10. Aeroportul Internațional din Vancouver: 37,8%

De asemenea, noul val pandemic care a lovit China a făcut ca unele aeroporturi importante din China să dețină deloc onorantul titlu de campioane ale zborurilor anulate: Aeroportul Internațional Pudong din Shanghai a avut un procent de zboruri anulate de 29,8%, aeroportul Xi’an – 15,6%, iar aeroportul din Beijing – 14,7%. În schimb, aeroportul din Wuhan s-a ținut destul de bine, procentul anulărilor fiind de 8,2%.

Editor: I.F.A.