You are currently viewing OMV Petrom contribuie cu 3 milioane de euro la modernizarea Spitalului Județean de Urgență Ploiești

OMV Petrom contribuie cu 3 milioane de euro la modernizarea Spitalului Județean de Urgență Ploiești

Sponsorizarea OMV Petrom va fi utilizată pentru achiziția echipamentelor medicale pentru şapte săli de operație.

Spitalul Județean de Urgență Ploiești este cea mai mare instituție medicală din județul Prahova și oferă anual asistență medicală pentru circa 65.000 de pacienți

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, susține modernizarea Spitalului Judeţean de Urgență Ploiești „Dr. Constantin Andreoiu“ cu 3 milioane de euro. Unitatea medicală, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Prahova, este cea mai importantă din judeţ, fiind singurul spital din zonă cu secții de chirurgie plastică, micro-chirurgie reconstructivă și tratare a pacienților cu arsuri.

Christina Verchere, CEO OMV Petrom: „Suntem bucuroși că putem contribui la dotarea Spitalului Judeţean de Urgență din Ploiești „Dr. Constantin Andreoiu“ cu echipamente moderne, care îmbunătățesc calitatea serviciilor medicale și siguranța pacienților. Acest proiect este deosebit de important pentru noi și întărește parteneriatul solid pe care l-am construit cu comunitatea de aici. În paralel cu investițiile pe care le realizăm și locurile de muncă pe care le asigurăm în Ploiești și județul Prahova, suntem implicați în numeroase alte proiecte sociale dezvoltate în beneficiul comunităților locale.”

Iulian Dumitrescu, Președinte al Consiliului Județean Prahova: „Mulțumim companiei OMV Petrom pentru implicarea sa în modernizarea Spitalului Judeţean de Urgență din Ploiești „Dr. Constantin Andreoiu“. Datorită acestei sponsorizări importante, chirurgii noștri vor beneficia de dotări moderne care îi vor ajuta să facă ce știu ei mai bine: să salveze și să protejeze viața pacienților lor. OMV Petrom arată astfel că este un actor responsabil al comunității noastre și suntem convinși că vom dezvolta împreună și alte proiecte importante pentru comunitatea noastră.”

Cele şapte săli de chirurgie ale Blocului Operator al Spitalului Judeţean de Urgență Ploieşti „Dr. Constantin Andreoiu“, dintr-un total de 13, au fost recent renovate și vor fi dotate, în urma sponsorizării acordate de OMV Petrom, cu o serie de echipamente moderne. Printre acestea se numără patru mese de operație, cinci linii complete de chirurgie, defibrilator, aparat de anestezie de înaltă performanță, sistem pentru intubații dificile cu video asistență, sisteme de sterilizare a aerului, aparat de radiologie și alte echipamente medicale.

OMV Petrom s-a implicat constant în proiecte importante din domeniul sănătății.

În baza parteneriatului public-privat, consolidat între Consiliul Judeţean Prahova şi OMV Petrom, Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti are, începând din acest an, un aparat de ultimă generaţie care asigură dezinfecţia rapidă pe baza luminii pulsate cu xenon, în scopul limitării răspândirii infecţiilor cu SARS-COV2. Investiţia, în valoare de un milion de lei, a fost asigurată în baza unei sponsorizări a companiei private.

Editor: I.F.A