You are currently viewing Ionuț Vulpescu reia seria interviurilor la Avangarda. Primul episod l-a avut ca invitat pe Victor Rebengiuc

Ionuț Vulpescu reia seria interviurilor la Avangarda. Primul episod l-a avut ca invitat pe Victor Rebengiuc

Episodul I al celui de-al doilea sezon al podcastului Avangarda, cu Ionuț Vulpescu, a reînceput, astăzi, cu o ediție memorabilă, un dialog cu intimități dezvăluite și povești din culisele teatrului și filmului românesc din ultimii 65 de ani. Protagonist a fost Victor Rebengiuc, actor-iconic, iubit de spectatori din toate generațiile, care i-a povestit fostului ministru al culturii despre prima ieșire în Occident, la festivalul de la Cannes, despre prieteniile cu Liviu Ciulei și Lucian Pintilie, despre universul Teatrului Bulandra și despre marile roluri jucate, de la Apostol Bologa și Tănase Scatiu la Ilie Moromete.

“Nu am profitat de celebritatea mea. Și chiar mă și încurcă. Nu îmi place să fiu celebru! De exemplu. Am alături de mine un Mega Image – din fericire, e alături – și stau la coadă să plătesc. Am vecini care îmi spun: „Duceți-vă în față, domnule Rebengiuc!” „Nu mă duc în față, lăsați-mă în pace!” „Dar dumneavoastră trebuie să fiți în față, sunteți cineva!” „Domnule, nu mă duc, nu vreau să am privilegiul acesta, nu vreau să înceapă toți să zică: și ce dacă, domle, ce dacă e artist? De ce să se ducă?” Imediat începe chestiunea aceasta. Lăsați-mă în pace! Stau la rând, frumos… Mă sui în troleibuz, merg cu metroul. Nu sunt celebru și asta mă face să îmi pută tot ce e în jur. Nici nu vreau să fiu celebru! Nici nu vreau să fiu băgat în seamă în viața de toate zilele!”, a povestit marele actor în cadrul întâlnirii cu Ionuț Vulpescu.

Un dialog cu umor, regrete și destăinuiri dintr-o viață aproape de aniversarea celor 90 de ani de rol omenesc, pe care îl puteți asculta aici.

AUTOR: F.S.