You are currently viewing Colaborare între Camera de Comerț Dâmbovița și Institutul Escoffier din România, pentru formarea de profesioniști în domeniul HoReCa

Colaborare între Camera de Comerț Dâmbovița și Institutul Escoffier din România, pentru formarea de profesioniști în domeniul HoReCa

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița pune bazele unei colaborări cu Institutul Escoffier, care urmărește formarea de profesioniști în domeniul HoReCa. În acest sens, ieri, a fost prezent, la sediul CCIA, din Târgoviște, Stéphane Oprea, președintele Institutului Culinar Disciplines Escoffier România, alături de care președintele CCIA Dâmbovița Valentin Calcan a efectuat o vizită la Liceul Economic din Târgoviște.

Suntem extrem de interesați de această colaborare, pentru că ne dorim să putem să avem specialiști în zona HoReCa cât mai bine pregătiți profesional. Îmi doresc foarte mult să putem avea și noi restaurante cu steaua Michelin și în aici, în Târgoviște și, poate și undeva, mai sus, în munte și pentru asta, avem nevoie de profesioniști”, a precizat Valentin Calcan.

Institutul Culinar Disciples Escoffier a fost fondat în 2014 în Hong Kong de către Robesr Fontana, președinte și Thierry Muller, Director General, fiind un omagiu adus ilustrului bucătar Auguste Escoffier, denumit „regele bucătarilor și bucătarul regilor”. Dorința de a forma viitorii profesioniști în domeniu, implicarea în formarea fiecărui cursant și pasiunea pentru gastronomie, sunt „motoarele” care mențin institutul la cel mai înalt nivel de calitate, conform standardelor internaționale.

„Am încredere că parteneriatul cu CCIA Dâmbovița, pentru a selecționa dintre tinerii din regiunea dumneavoastră, pentru a-i învăța înalta bucătărie Escoffier va aduce un beneficiu de imagine, un beneficiu turistic. Aveți un oraș extraordinar de frumos, o regiune interesantă și sunt convins că aveți un viitor foarte frumos”, a precizat Auguste Escoffier.

AUTOR: F.S